Aanschaf commercieel pakket voor Linux

Voor de eerste (en hopelijk laatste) maal in haar bestaan is La cocina overgegeaan tot de aanschaf van commerciële software voor Linux; CrossOver Office van CodeWeavers.

Aangezien ik tegenwoordig een aanzienlijk deel van mijn boterhammen betaal met het maken van websites volgens de daartoe bedoelde standaarden, zag ik me genoodzaakt om Internet Explorer altijd bij de hand te hebben. Voorheen gebruikte ik daar Wine voor. Helaas was het dan bij elke nieuwe versie erg spannend of (en/of hoe) de geïnstalleerde Windows-pakketten zouden draaien.

CrossOver lost dit op door voor bekende Windows-pakketten (zoals, IE, MS Office, iTunes etc.) hacks in de Wine sources aan te brengen, waarmee deze pakketten zeker draaien. Daarnaast hebben ze voor de installatie van deze pakketten een setup-programma ontwikkeld, waarmee de installatie van deze pakketten vlekkeloos verloopt. Zo verloopt de installatie van Internet Eplorer geheel automagisch; inclusief het downloaden en het aanmaken van link op je Desktop (ugh).

CrossOver is in Nederland online te koop bij het uitstekende Mensys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *